Glas laten plaatsen door een glaszetter

Glas Blog

Wanneer je al langer in een huis woont of een huis hebt gekocht, kan het zijn dat er nieuw glas geplaatst moet worden. Als er alleen maar enkel glas is gebruikt, is het verstandig dit te vervangen door dubbel of drievoudig glas. Op deze manier kun je het energieverbruik terug dringen. Voor het plaatsen van het nieuwe glas moet je eerst een aannemer langs laten komen. Hij zal dan eerst de kozijnen inspecteren om te kijken of er geen rotte plekken inzitten. Zitten er te veel rotte plekken in dan moeten ze worden vervangen.

De kosten

Wanneer er in de raamkozijnen geen rotte plekken zitten, moeten er bij de ramen, wanneer er dubbel glas wordt geplaatst alleen de sponningen dieper worden uitgefreesd. Dat is niet zo kostbaar dan wanneer de kozijnen moeten worden vervangen. Wanneer dat wel het geval is, zal de aannemer de kozijnen in zijn werkplaats maken. Hij geeft aan de glaszetter de maten van de ramen door om het dubbel glas te bestellen. Zodra de aannemer de kozijnen klaar heeft en hij weet dat het glas bij de glaszetter is afgeleverd, kan hij de oude kozijnen gaan verwijderen en de nieuwe plaatsen. Alle kozijnen zal de aannemer niet in een dag kunnen vervangen. Bij vertrek aan het einde van de dag worden de nieuwe kozijnen provisorisch dichtgemaakt. De andere dag zal de aannemer direct weer met de werkzaamheden doorgaan. Zodra alle kozijnen zijn vervangen, zal hij de glaszetter inseinen om het glas te komen plaatsen. Het glas plaatsen moet door een glaszetter gebeuren. Een glaszetter weet precies wat hij moet doen. De glaszetter weet dat er tussen het te plaatsen glas en het kozijn een bepaalde ruimte moet zijn. Glas zet uit wanneer het warm wordt en het mag dus niet stukspringen. Als het glas is geplaatst kunnen de nieuw geplaatste kozijnen geschilderd worden.

Prijsopgave

Laat van alle werkzaamheden een prijsopgave maken, zodat u vooraf weet wat u moet betalen. Vraag de offertes op van de aannemer, glaszetter en schilder. Ga met die personen in zee waarop je kunt vertrouwen. De duurste hoeft niet de beste te zijn. Neem die waar je een goed gevoel bij hebt. De werkzaamheden moeten elkaar goed opvolgen. Wanneer de aannemer klaar is, moet de glaszetter direct langs komen om de raamkozijnen weer dicht te maken. Dat geldt ook voor de schilder. Zodra de glaszetter aangeeft dat zijn werk klaar is, moet de schilder komen. U moet kunnen vertrouwen dat het allemaal soepel verloopt. De aannemer zal starten met de werkzaamheden en als u met hem afgesproken heeft dat hij alle werkzaamheden regelt, zal hij er ook voor zorgen dat de glaszetter en de schilder op het juiste moment aan het werk gaat. Voor een goede aannemer is dat geen probleem. Hij weet precies wat hij moet doen om de opeenvolgende werkzaamheden soepel te laten verlopen.

Voor meer informatie spreek met DQ Glas.

Delen

21 december 2017

Bouwers en aannemers

Hallo, mijn naam is Mark. Toen ik 23 jaar geleden een eerste huisje kocht stond ik voor de eerste keer voor een stevig verbouwprojectje. Het was duidelijk dat ik dit niet alleen kon, dus voor een aantal facetten in ruwbouw en binnenhuisafwerking moest ik beroep doen op aannemers. Acht jaar later verkocht ik dat eerste huis en lieten we een nieuwbouwwoning zetten voor mijn gezin. Wegens gebrek aan tijd moesten we ook daar beroep doen op heel wat verschillende aannemers. Dit ging gepaard met zowel positieve als negatieve ervaringen. Om bouwers en aannemers wat dichter bij elkaar te brengen wil ik in deze blog tips voor bouwers verzamelen om tot de keuze te komen van aannemers die die het best bij jouw bouwproject passen.